Wat doet een Enphase Envoy?

Met een Enphase envoy kun je de micro’s apart uitlezen. Elk zonnepaneel is apart te zien in de monitoring.

De Enphase Envoy is het brein van de Enphase Installatie. De Envoy verzameld realtime gegevens van de Micro Omvormers en verstuurt deze data naar de Enphase Monitoring platform. De updates naar het online platform zijn periodiek (elke 5 minuten een update) en lokaal is de Envoy in het netwerk te benaderen voor Real-Time data.

Naast het verzamelen van de data van de micro omvormers, wordt de Envoy ook gebruikt om met de micro omvormers te communiceren voor instellingen, & updates.

Deze communicatie loopt volledig over de AC bekabeling van de installatie.

Dankzij de Envoy kan Enphase veel problemen op afstand oplossen.