Zonnepanelen op dak 2

moet ik zonnepanelen melden bij verzekering?

zonnepanelen melden bij verzekering of niet?

Moeten zonnepanelen gemeld worden bij de verzekering? Het antwoord is niet altijd eenduidig en kan afhangen van verschillende factoren, zoals het type verzekering en de voorwaarden ervan.

Bij het beslissen of je zonnepanelen moet melden bij je verzekering, zijn er een paar belangrijke overwegingen:

Type verzekering: Sommige verzekeringspolissen dekken standaard zonnepanelen, terwijl andere een aparte dekking vereisen. Het is essentieel om de voorwaarden van je verzekering te controleren om te zien of zonnepanelen expliciet worden genoemd.

Waardebepaling: Als zonnepanelen niet expliciet worden genoemd in je verzekering, kan het nodig zijn om de waarde van de installatie apart te verzekeren. Dit voorkomt onderverzekering in geval van schade of diefstal.

Aansprakelijkheid: Zonnepanelen kunnen ook aansprakelijkheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is belangrijk om te controleren of je aansprakelijkheidsverzekering deze dekt, vooral als je energie terugleverd aan het elektriciteitsnet.

meerdere zonnepanelen basis
Allislide bevestigingsmateriaal

Hoe meld je zonnepanelen bij je verzekering?

Neem contact op met je verzekeraar om te informeren naar de procedure voor het melden van zonnepanelen. Zij kunnen je adviseren over de beste manier om je installatie te laten dekken en eventuele wijzigingen aanbrengen in je polis indien nodig.

Zonne-energie voor iedereen

De vraag naar zonnepanelen is momenteel groot. Hierdoor moeten mensen vaak lang moeten wachten op installateurs tot ze aan de beurt zijn. Ondertussen rijzen de energieprijzen de pan uit en is er een chronisch tekort aan materialen.

Wij vinden het als duurzame onderneming belangrijk dat zo veel mogelijk mensen op korte termijn mee kunnen profiteren van zonne-energie. Daarom zijn wij de Zonnige Winkel gestart.

Wij zijn er voor installateurs en voor particulieren die basiskennis van techniek hebben en zelf zonnepanelen willen installeren.

Wist jij al dat Zonnige Winkel ook duurzaam onderneemt? Zo gebruiken wij bijvoorbeeld vooral gebruikte pallets om minder CO2 uit te stoten. Bekijk ons certificaat hier.

ZonnigeWinkel support
Zonnepanelen op dak 7

Wat je van ons mag verwachten

Wij verkopen zonnepanelen en toebehoren van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Al onze zonnepanelen komen van Tier 1 leveranciers.

De beste service leveren dat is waar ons team van de Zonnige Winkel voor staat. Wij hebben persoonlijk contact met onze klanten en garanderen snelle levertijden.

Loop je tijdens het bestellen tegen problemen aan? Geen zorgen! Onze ervaren ingenieurs helpen je graag.