Zonnepanelen op dak 2

Werking zonnepanelen

Hoe zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit

Zonnepanelen maken gebruik van fotovoltaïsche cellen om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Wanneer zonlicht op het oppervlak van een zonnepaneel valt, worden de fotonen in het licht geabsorbeerd door de fotovoltaïsche cellen, die bestaan uit lagen silicium. Deze fotonen brengen elektronen in de cellen in beweging, waardoor een gelijkstroom (DC) wordt gegenereerd.

meerdere zonnepanelen basis
Allislide bevestigingsmateriaal

De rol van omvormers bij de productie van bruikbare energie

De gelijkstroom die wordt geproduceerd door de zonnepanelen is nog niet geschikt voor gebruik in huiselijke apparaten. Daarom wordt deze gelijkstroom naar een omvormer gestuurd, die de gelijkstroom omzet in wisselstroom (AC), de vorm van elektriciteit die we thuis gebruiken. De omvormer zorgt ervoor dat de elektriciteit die wordt opgewekt door de zonnepanelen compatibel is met het elektriciteitsnetwerk van het huis.

Zonne-energie voor iedereen

De vraag naar zonnepanelen is momenteel groot. Hierdoor moeten mensen vaak lang moeten wachten op installateurs tot ze aan de beurt zijn. Ondertussen rijzen de energieprijzen de pan uit en is er een chronisch tekort aan materialen.

Wij vinden het als duurzame onderneming belangrijk dat zo veel mogelijk mensen op korte termijn mee kunnen profiteren van zonne-energie. Daarom zijn wij de Zonnige Winkel gestart.

Wij zijn er voor installateurs en voor particulieren die basiskennis van techniek hebben en zelf zonnepanelen willen installeren.

Wist jij al dat Zonnige Winkel ook duurzaam onderneemt? Zo gebruiken wij bijvoorbeeld vooral gebruikte pallets om minder CO2 uit te stoten. Bekijk ons certificaat hier.

ZonnigeWinkel support
Zonnepanelen op dak 7

Wat je van ons mag verwachten

Wij verkopen zonnepanelen en toebehoren van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Al onze zonnepanelen komen van Tier 1 leveranciers.

De beste service leveren dat is waar ons team van de Zonnige Winkel voor staat. Wij hebben persoonlijk contact met onze klanten en garanderen snelle levertijden.

Loop je tijdens het bestellen tegen problemen aan? Geen zorgen! Onze ervaren ingenieurs helpen je graag.