Zonnepanelen op dak 2

Zonnepanelen wassen

Waarom regelmatig je zonnepanelen wassen belangrijk is

Het regelmatig wassen van je zonnepanelen is essentieel om hun prestaties te optimaliseren en hun levensduur te verlengen. Stof, vuil, vogelpoep en andere verontreinigingen kunnen zich ophopen op het oppervlak van je zonnepanelen en de opbrengst van je systeem verminderen. Door je zonnepanelen regelmatig te wassen, verwijder je deze verontreinigingen en zorg je ervoor dat je panelen maximaal zonlicht kunnen absorberen en omzetten in elektriciteit.

meerdere zonnepanelen basis
Allislide bevestigingsmateriaal

Tips voor het wassen van je zonnepanelen

– Gebruik een zachte borstel of spons en een mild reinigingsmiddel om je zonnepanelen schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schurende materialen, omdat deze het oppervlak van de panelen kunnen beschadigen.

– Spoel de panelen grondig af met schoon water om eventuele resten van het reinigingsmiddel te verwijderen.

– Plan het wassen van je zonnepanelen op een bewolkte dag of vroeg in de ochtend of late namiddag om te voorkomen dat het water te snel verdampt en vlekken achterlaat op de panelen.

– Controleer regelmatig op eventuele schade of defecten tijdens het schoonmaken en neem indien nodig contact op met een professional voor reparatie of onderhoud.

Door regelmatig je zonnepanelen te wassen volgens deze tips, kun je ervoor zorgen dat ze optimaal blijven presteren en een maximale hoeveelheid zonne-energie blijven produceren.

Zonne-energie voor iedereen

De vraag naar zonnepanelen is momenteel groot. Hierdoor moeten mensen vaak lang moeten wachten op installateurs tot ze aan de beurt zijn. Ondertussen rijzen de energieprijzen de pan uit en is er een chronisch tekort aan materialen.

Wij vinden het als duurzame onderneming belangrijk dat zo veel mogelijk mensen op korte termijn mee kunnen profiteren van zonne-energie. Daarom zijn wij de Zonnige Winkel gestart.

Wij zijn er voor installateurs en voor particulieren die basiskennis van techniek hebben en zelf zonnepanelen willen installeren.

Wist jij al dat Zonnige Winkel ook duurzaam onderneemt? Zo gebruiken wij bijvoorbeeld vooral gebruikte pallets om minder CO2 uit te stoten. Bekijk ons certificaat hier.

ZonnigeWinkel support
Zonnepanelen op dak 7

Wat je van ons mag verwachten

Wij verkopen zonnepanelen en toebehoren van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Al onze zonnepanelen komen van Tier 1 leveranciers.

De beste service leveren dat is waar ons team van de Zonnige Winkel voor staat. Wij hebben persoonlijk contact met onze klanten en garanderen snelle levertijden.

Loop je tijdens het bestellen tegen problemen aan? Geen zorgen! Onze ervaren ingenieurs helpen je graag.